Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πρόταση-έκπληξη από Παπουτσάκη!
Πρόταση για την δημιουργία μιας ομάδας από όλη την Κρήτη σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα πρότεινε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη προχώρησε σε μια... κίνηση που θα σηκώσει αρκετό χρόνο συζήτησης από εδώ και στο εξής και με την οποία ουσιαστικά προτείνει την δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου που θα έχει παγκρήτια εμβέλεια και θα εκπροσωπεί το νησί σε όλα τα αθλήματα.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης μπήκε σε αυτό το θέμα κάνοντας λόγο στους... αγώνες που έχει δώσει η Κρήτη στο παρελθόν λέγοντας ότι "οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι Έλληνες στο παρελθόν έδειξαν ότι όποτε πολέμησαν ενωμένοι τα κατάφεραν. Πλέον υπάρχει ο "πόλεμος" της οικονομικής κρίσης και η Κρήτη θα πρέπει να δείξει τον δρόμο. Η Κρήτη θα πρέπει να δώσει την λύση στο πρόβλημα" ήταν ο πρόλογος του και συνέχισε ρίχνοντας την βόμβα... "Η Κρήτη πρέπει να δείξει τον δρόμο και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα εκπροσωπεί το νησί σε όλα τα αθλήματα. Να μπορεί να εκπροσωπεί την Κρήτη σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ποδοσφαιρική ένωση με την συμμετοχή όλων των οικονομικών φορέων από την Κρήτη ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε".

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Απόστολος Παπουτσάκης φρόντισε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις λέγοντας ότι "δεν μιλάω για συγχώνευση αλλά για την δημιουργία μιας ομάδας από όλη την Κρήτη που θα εκπροσωπεί το νησί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να ονομάζεται "Κρήτη" και να εκπροσωπείται το νησί μας!".

Αναλυτικά όσα είπε ο Απόστολος Παπουτσάκης:

"Τώρα θα σας πω μερικά λόγια μέσα από την ψυχή μου έτσι όπως τα αισθάνομαι" τόνισε αμέσως μετά τη βασική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργοτέλη και συνέχισε: "Από την Τουρκοκρατία γυρνώντας στον πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού. Σε όλες αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις και ξεκινώντας από την Τουρκοκρατία μια γυναίκα η Μαντώ Μαυρογένους ήταν αυτή η οποία γύρισε σχεδόν όλη την υποδουλωμένη Ελλάδα και μπόρεσε να μαζέψει όλους τους οπλαρχηγούς, όλους τους αρχηγούς, όλους τους ομαδάρχες της τότε εποχής που ο κάθε ένας από αυτούς είχε το μπαϊράκι του. Κάθε ένας είχε τον τόπο του και εκεί διοικούσε και δεν ήθελε άλλος να τον πλησιάσει. Ερχόμαστε στη νεότερη ιστορία πάλι να αντιμετωπίσουμε Γερμανούς. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις όλοι οι Έλληνες ασχέτως του που βρισκόταν ο κάθε ένας είχε απέναντι του το ίδιο που είχε και ο διπλανός του, τον εχθρό. Είτε λεγόταν Τούρκος, είτε λεγόταν Γερμανός....

Τώρα στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος και αυτή τη στιγμή που περνάμε έχουμε ένα άλλο πόλεμο, έχουμε ένα οικονομικό πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και δεν μπορεί κανείς να ξέρει πότε θα τελειώσει. Πάντως δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, έχουμε μέλλον. Εδώ λοιπόν εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό πιστεύω ότι όλοι εδώ στην Κρήτη πρέπει να κάνουμε κάτι που έκαναν κάποτε οι οπλαρχηγοί, οι αρχηγοί Μπαντουβάδες, Δασκαλογιάννηδες όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον τωρινό εχθρό που λέγεται οικονομία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός στην Κρήτη πρέπει να μείνει και να ευημερήσει. Δεν μπορεί όμως ο επαγγελματικός αθλητισμός με αυτές τις συνθήκες να δημιουργήσει κάτι θετικό. Όλοι που ασχολούνται με το άθλημα το επαγγελματικό είμαστε στο μείων. Δεν υπάρχει κανείς στο συν. Όποιος μου πει ότι είναι στο συν να έρθει να μου το αποδείξει, είτε Εργοτέλης λέγεται, είτε ΟΦΗ λέγεται, είτε ΠΟΑ, είτε Χερσόνησος, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι συγκυρίες αυτές δημιουργούν καταστάσεις που αν τις δούμε όλοι θετικά μπορούμε να κάνουμε άλλα πράγματα. Πιστεύω ότι η Κρήτη πρέπει να ενωθεί πάνω σε αυτό το κομμάτι και να μπορέσουμε όλοι μαζί να σηκώσουμε την Κρήτη αθλητικά πολύ ψηλά και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε οτιδήποτε είναι επαγγελματικό, το Μπάσκετ. Ας δούμε πρώτα το σπίτι μας τον Εργοτέλη, μείων 50, το Ηράκλειο μείων 100, ο ΟΦΗ μείων 200. Το αποτέλεσμα τίποτα, διακρίσεις τίποτα. Στο επάγγελμα λοιπόν του επαγγελματικού αθλητισμού αν θες να διακριθείς χρειάζονται χρήματα και χρήματα αυτή τη στιγμή μεμονωμένα δεν υπάρχουν. Ενωμένοι όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να σηκώσουμε την Κρήτη ψηλά σε ότι αφορά το επαγγελματικό άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου